Kezdőlap


Kedves Látogató!

Tisztelettel és szeretettel köszöntöm Siójut község internetes oldalán.

Siójut a Balaton déli partján, a Sió csatorna mellett elhelyezkedő honfoglalás kori település gazdag történelmi múlttal.

Az idelátogatók vendégszerető lakossággal, gazdag természet- és állatvilággal, pezsgő társadalmi és kulturális élettel,  valamint látnivalók sokaságával találkozhatnak községünkben.

Bízom benne, hogy amit keres , itt megtalálja!

Ha segíthetek, csak pár ötlet:

Faluházunkban egy helytörténeti kiállítás tekinthető meg a régen használatos szerszámokból, bútorokból, mindennapos használati eszközökből, valamit található egy „bábszoba” is, ahol a siójuti gyerekek, és természetesen az őket irányító helyi tanító, Róka Gyula, tevékenységének állítottunk emléket. Különböző seregszemléken, bemutatókon vettek részt és a Magyar Televízió „Játszunk bábszínházat” című sorozatában több évben voltak díjazottak. Érdemes megnézni.

Mindkét látogatási helyszín előzetes időpont egyeztetést igényel!

Látogatóink azt mondták rólunk: „milyen szép, rendezett falu”. Igyekszünk ezt megtartani, fejleszteni, vendégeinket minél szélesebb körben kiszolgálni.

Amennyiben kerékpáron látogatnak meg bennünket, a sióparti kerékpárúton könnyen megközelíthetőek vagyunk,  és ha semmi másra nem vágynak, pihenjenek meg a Faluház udvarán és kapcsolódjanak ki a fitnesz játszóterén!

Szeretettel invitálom, barangolja be Siójut Község weboldalát, szerezzen friss információkat folyamatosan megújuló, állandó aktualitásokkal bővülő honlapunk segítségével,  majd látogasson el hozzánk. Tiszteljen meg minket bizalmával, legyen vendégünk!

Látogatóink mellett kiemelt szeretettel köszöntöm községünk lakóit, bízom benne, hogy a megújult honlap naprakész információival és felhasználóbarát megjelenésével segítséget nyújt az online tájékozódásban.

Barátsággal:

Balassáné Ujvári Zsuzsanna

Siójut község polgármestere