Siójut képekben

Amennyiben van olyan képe Siójutról, amelyet szívesen megosztana ezen az oldalon kérem küldje rövid leírással és felkerül községünk honlapjára: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

A Siójuti Sióparty fotóit a következő linken tudjátok megtekinteni:

 https://www.dropbox.com/sh/1k4f2dguht56gja/tAw6ohDNqB

 https://www.dropbox.com/sh/3uutgovdqg9i7a7/CEofkWwznK

 https://www.dropbox.com/sh/01kvw2q3rmuqqjb/XVCwp_pMk5

 

Naplemente a szőlőhegyről
siojut_naplemente

Szivárvány a szőlőhegy felett
siojut_szivarvany

I. és II. világháborús hősi emlékmű
siojut_emlekmu

siojut_faluhaz
Faluház : Siójut egyik feltűnően szép épülete a tornyos faluház. Itt, a közösségi rendezvényeknek helyet adó terem mellett egy helytörténeti gyűjteményt is berendeztek. A falu krónikáját megíró nyugdíjas tanító, Róka Gyula, a tanítványait bíztatta arra, hogy minden Siójutra jellemző tárgyat, emléket hozzanak a faluházba. A négy terem egyikében az iskolai színjátszó kör bábjait, s az elismerő okleveleket állították ki. A Katica Bábcsoport hírnevet szerzett magának az országban, s 1978-1992-ig száznál is több előadást játszottak. Kétszer a Magyar Televízió Játsszunk bábszínházat című műsorában is felléptek. A félszáz botbáb között megtalálhatóak a hagyományos falusi szereplők, a szegénylegény, a bíró, a földesúr, a juhász és a barát is.
A második teremben a sió menti vízparti élet eszközeit mutatják be. Itt a csáklyától, a halászhálón, horgokon át a nádvágóig minden megtalálható. A másik két szoba a néprajzi értékeket rejti. Mindennapi háztartási eszközöket, dísztárgyakat, kenderfeldolgozás módját, termékeit. Idekerült egyebek mellett az azóta megszűnt iskola címere is.

Vasútállomás régen
siojut_vasutallomas_regen

Vasútállomás ma
siojut_vasutallomas_ma

siojut_bata_kereszt
Bata kereszt: Az ádándi út és az egykori Jutpusztára vezetõ út sarkában épült az úgynevezett Bata kereszt. Amit a községbe betelepült Bácskaiak állítattak, az akkori reformátusok által lakott faluban, mert õk katolikus hitûek voltak.
Felírása: ISTEN DICSÕSÉGÉRE ÁLÍTATTA A BATA CSALÁD 1929. A RÉGI FA KERESZT HELYETT.

 

 

 

 

 

 

Sió csatorna régen
siojut_siocsatorna

Horgásztó
siojut_halasto

1956-os vitézi lovagrend Siójuti kempinje
siojut_lovagkemping

 

2011. 04. 16 Falunk szépítése.

PIC_0362

PIC_0372

PIC_0382

PIC_0383

PIC_0385

PIC_0393

PIC_0384