Felhívás!

Tisztelt Siójuti Polgárok!

Vészterhes időszakot élünk, a koronavírus-járvány miatt egyre nagyobb szükség van arra, hogy összefogjunk, vigyázzunk magunkra és egymásra!

Kérem, hogy aki teheti maradjon otthon, csak indokolt esetben menjen közösségbe, ott is a távolságtartásra vonatkozó előírások betartásával (minimum 1, de inkább 2 méteres távolságot tartson más emberektől), hiszen a koronavírus terjedésének megakadályozása a személyes érintkezések minimalizálásával lehet hatékony.

Vészhelyzet van, ami megannyi feladatot ró a helyi önkormányzatokra is. A leginkább veszélyeztetett korosztályhoz tartozó siójuti lakosok számára a gyógyszereik megvásárlásához, valamint a bevásárláshoz segítséget nyújtunk azzal, hogy bevásárolunk helyettük, de a kapacitásunk véges.

Kérem, hogy figyeljünk idős szomszédainkra, ismerőseinkre, amennyiben lehetséges nyújtsunk segítséget nekik a bevásárlásnál, a gyógyszereik beszerzésénél. Az önkormányzat elsősorban azoknak tud segíteni, akiknek nincsenek hozzátartozóik, rokonaik elérhető közelségben.

Kérem a szülőket, hogy gyermekeiket ne engedjék a játszóterekre, közterületekre, ne csoportosuljanak, ne közösen tanuljanak! Otthonukban maradjanak, és szigorúan tartsák be a higiéniai előírásokat egészségük megőrzése érdekében!!

Kérem továbbra is Önöktől, hogy akinek bármilyen kérdése van, legyen szíves telefonon, vagy e-mailben érdeklődni a kirendeltségen az alábbi elérhetőségeken:

          kirendeltsegsiojut@siofok.hu

          30/4398275

Figyeljünk egymásra, segítsük egymást és amennyiben megtehetjük, maradjunk otthon. Ha mégis szükséges elhagyni az otthonunkat (munkavégzés, élelmiszer bevásárlás, gyógyszervásárlás) fokozott figyelemmel, a fokozott higiéniás szabályok betartása mellett tegyük és a lehető legrövidebb idő alatt térjünk vissza az otthonunkba!

Balassáné Ujvári Zsuzsanna sk.

polgármester

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.