Tájékoztató ebösszeírásról

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998.évi XXVIII. törvény 42/b.§ (1) bekezdése alapján a Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel

2020.04.21-től 2020.06.30-ig

terjedő időszakban a település közigazgatási területén ebösszeírást végez.

A települési önkormányzat az ebösszeírás alapján az ebtartók által szolgáltatott adatokról helyi elektronikus nyilvántartást köteles vezetni, az állat tulajdonosai, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonosának és tulajdonának védelme, valamint az ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából.

Az eb tulajdonosa, vagy az eb tartója az eb összeíráskor köteles az adatlapon feltüntetett adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani. Az ebösszeírás önbevallásos módszerrel történik.

Siófok Város Önkormányzati Hivatala lehetőséget biztosít az ebek veszettség elleni kötelező védőoltása során a nyomtatvány helyszínen történő kitöltésére és leadására.

Az ebösszeíró lapok beszerezhetők:

  • Siófok város honlapjáról (siofok.hu),
  • Siójut község honlapjáról (siojut.hu),
  • Balatonvilágos község honlapjáról (balatonvilágos.hu)
  • személyesen kérhető a Siófoki KÖH Városüzemeltetés ügyfélszolgálati irodáján (Siófok, Fő tér 1.), a Siófoki KÖH Siójuti kirendeltségén (8652 Siójut, Kossuth L.u.14), a Siófoki KÖH Balatonvilágos kirendeltségén (8171 Balatonvilágos, Csók István sétány 38.)

Az ebösszeíró adatlapot ebenként kell kitölteni és eljuttatni a Hivatal részére az alábbi módokon:

  • személyesen: Siófoki KÖH Siófok, Fő tér 1.;

Siófoki KÖH Siójuti Kirendeltség 8652 Siójut, Kossuth L.u.14.,

Siófoki KÖH Balatonvilágosi Kirendeltség 8171 Balatonvilágos, Csók István stny. 38.

  • postai úton a 8600 Siófok, Fő tér 1. címre
  • Elektronikus úton (aláírva, majd scannelt formában) ebosszeirás@siofok.hu e-mail címre

Az ebösszeíró adatlapok leadásának határideje: 2020.06.30.

Tájékoztatjuk továbbá az ebtartókat, hogy a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló 41/2010.(II.26.) Korm. rendelet 17/B. § (10) bekezdése szerint- 2013. január 1-től- a négyhónaposnál idősebb eb csak transzponderrel (chippel) megjelölve tartható, ezért szíveskedjenek a transzponderrel meg nem jelölt ebeket a szolgáltató állatorvossal megjelöltetni.

Felhívjuk a figyelmet, hogy amennyiben 2020.06.30-át követően az ebösszeíró adatlapon szereplő adatokban változás állna be, továbbá amennyiben ezen időpont után kerül az eb a felügyelete alá azt be kell jelenteni a Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal részére, a változást követő 15 napon belül.

LETÖLTHETŐ EBBEJELENTŐ ADATLAP

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.