Új bútorzat a siójuti Faluházban

2019 tavaszára Siójut önkormányzatának és civil szervezeteinek nagy álma teljesült, hiszen sikerült Faluházunk régi bútorzatát lecserélnünk.

 A berendezések, melyeket kezdetektől fogva több 100 rendezvényen használtunk, az idő múlásával megkoptak és elöregedtek. 2017 utolsó napjaiban a Nemzeti Együttműködési Alaphoz pályázatot nyújtottunk be a belső tér korszerűsítésére. Természetesen álmaink nagyobbak voltak és április végén, amikor a támogatást várólistára tették igen csalódottak voltunk. Szeptember közepén mégis kellemes meglepetés érte az Egyesületet, amikor pozitív hírt kaptunk. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a megigényelt pénz egy hatodát kaptuk meg, de mindennek örülni kell.

Elsődleges tervünk a pályázatból a faluház bútorzatának lecserélése volt és e szerint cselekedtünk, a adó 1 %-ból származó bevétellel és egy névtelen adományozó segítségével sikerült megfelelő pénzeszközt rendelkezésre állítani a terv finanszírozásához

Hosszas keresgél és egyeztetést követően sajnos nem sikerült karácsony előtt az üzletet nyélbe ütnünk, de az idei esztendőben ez első munkanapokon minden akadály eltűnt a vásárlási szándék és a megvalósítás közül.

Az új eszközök melyek remélem sokak megelégedésére szolgálnak faluházunk fényét emelik és hosszú időn keresztül tudjuk közösségünkben rendeltetés szerűen használni.

A megvásárolt 100 db szék és 20 db összecsukható asztal reméljük egy fejlesztési sorozat kezdete csak.

Siójut 2019. január 24.

Berta László

Siójutért Faluszépítő Egyesület

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.