Új bútorzat a siójuti Faluházban

2019 tavaszára Siójut önkormányzatának és civil szervezeteinek nagy álma teljesült, hiszen sikerült Faluházunk régi bútorzatát lecserélnünk.

 A berendezések, melyeket kezdetektől fogva több 100 rendezvényen használtunk, az idő múlásával megkoptak és elöregedtek. 2017 utolsó napjaiban a Nemzeti Együttműködési Alaphoz pályázatot nyújtottunk be a belső tér korszerűsítésére. Természetesen álmaink nagyobbak voltak és április végén, amikor a támogatást várólistára tették igen csalódottak voltunk. Szeptember közepén mégis kellemes meglepetés érte az Egyesületet, amikor pozitív hírt kaptunk. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a megigényelt pénz egy hatodát kaptuk meg, de mindennek örülni kell.

Elsődleges tervünk a pályázatból a faluház bútorzatának lecserélése volt és e szerint cselekedtünk, a adó 1 %-ból származó bevétellel és egy névtelen adományozó segítségével sikerült megfelelő pénzeszközt rendelkezésre állítani a terv finanszírozásához

Hosszas keresgél és egyeztetést követően sajnos nem sikerült karácsony előtt az üzletet nyélbe ütnünk, de az idei esztendőben ez első munkanapokon minden akadály eltűnt a vásárlási szándék és a megvalósítás közül.

Az új eszközök melyek remélem sokak megelégedésére szolgálnak faluházunk fényét emelik és hosszú időn keresztül tudjuk közösségünkben rendeltetés szerűen használni.

A megvásárolt 100 db szék és 20 db összecsukható asztal reméljük egy fejlesztési sorozat kezdete csak.

Siójut 2019. január 24.

Berta László

Siójutért Faluszépítő Egyesület

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.